Vloerverwarming

Vloerverwarming

Een ideaal duo

Vloerverwarming en een houten vloer vormen een ideaal duo. Als u tenminste met een aantal zaken rekening houdt. Dat is echter niet moeilijk, want dat doen wij voor u. Bij The Flooring Company weten we exact wat er belangrijk is wanneer u een houten vloer op vloerverwarming wilt aanbrengen. Dankzij onze vloerenkennis en jarenlange ervaring. Ook in het geval van vloerverwarming verloopt uw vloerproject zorgeloos.

Waar wij vooral aan denken

Hoewel wij u alle zorg uit handen nemen, willen we u toch graag informeren over de belangrijkste aandachtspunten wanneer u kiest voor een houten vloer op vloerverwarming.

In de eerste plaats is het belangrijk de juiste vloer te kiezen. Hout heeft van zichzelf een isolerende werking, maar laat wel warmte door. Wel geldt: hoe dikker de vloer, hoe langer het duurt voordat de warmte wordt doorgelaten. Veel vloeren zijn echter uitstekend geschikt in combinatie met vloerverwarming. Van iedere vloer kennen wij de zogenaamde Rc-waarde ofwel isolatiewaarde. Dat is de waarde die de leverancier van uw vloerverwarmingssysteem vertelt welk systeem hij het beste bij u kan plaatsen. En andersom kan ook. Heeft u al een vloerverwarmingssysteem gekozen dan zoeken wij met u de vloeren met de juiste Rc-waarde uit die daar bij passen. Uiteraard speelt het ook een rol of de vloerverwarming als hoofd- of als bijverwarming dient.

Ten tweede is het belangrijk een speciale coating op de cementdekvloer aan te brengen die zorgt voor warmtespreiding en –geleiding. De vloer zelf leggen we met een speciale lijm die onder invloed van warmte toch elastisch blijft. Coating en lijm samen zorgen ervoor dat uw vloer uw huis heerlijk verwarmd en muurvast blijft liggen.

Ten slotte dient u voordat de vloer wordt gelegd en nadat deze is gelegd het ‘stookprotocol’ goed op te volgen. Dat zorgt ervoor dat de vloer voor het leggen niet te vochtig is en na het leggen dat de vloer in optimale conditie komt voor het doorlaten van de warmte. De instroomtemperatuur van het water mag maximaal 45°C zijn en de afwerkvloer mag maximaal een temperatuur van 28°C krijgen. Wanneer de vloer ligt, dient u grote temperatuurschommelingen te vermijden, dan houdt u de vloer in de beste conditie.

Lekker koel

Zomers is het heerlijk wanneer uw vloer lekker koel aanvoelt onder uw voeten. Dat kan met vloerkoeling en wat voor vloerverwarming geldt, geldt ook voor vloerkoeling: samen met hout is het een perfect duo.
Aandachtspunt is mogelijke condensvorming, maar hoe u die voorkomt weten wij weer precies. Loop dus gerust eens binnen voor een goed advies.

The Flooring Company
Assign a menu in the Right Menu options.

Style Switcher

Layout options
Header options
Accent Color Examples
Background Examples (boxed-only)
View all options →